This elegant lakeside estate contains a variety of spaces, from large to small and formal to informal, designed for different functions and moods. Located mostly on a steep slope, the landscape is organized into a series of terraces connected by a gracious concrete and brick staircase. As the landscape and the needs of the client have grown and changed, improvements such as the renovated concrete patio, a contemplative garden, a small fruit orchard, and a vegetable garden have been thoughtfully integrated with existing architectural and landscape details. In addition to construction and renovation, Van Sanden Landscaping’s skilled long-term maintenance approaches keep the landscape looking its best year-round. Mature shade trees and shrubs are carefully pruned to achieve graceful form, to satisfy the desire for privacy and views, and to optimize vegetation health.

Click on the photos below to enlarge.

lw2thumb lw3 lw1thumb lw1 lw5 lw6 lw7 home2 LAURELHURST WATERFRONT